Palvelut

Обсуживание на русском языке

LAPPEENRANTAAN UUSI LUONTAISTUOTELIIKE

Lappeenrannan IsoKristiina kauppakeskukseen avattiin uusi Luontaistuntija-liike 1.2.2013. Liikkeen avannut Virpi Rusanen on työrintamalla toiminut monipuolisissa tehtävissä, mutta aina omilla ehdoillaan – yrittäjänä. Näin hän teki elämänsä suurimman alanvaihdon.
 
Luontaistuntija Lappeenranta muutti elokuun alussa 2013 kauppakeskus Prismaan.
 
 
“Jo nuoresta lähtien terveelliset elämäntavat ja hyvinvointi ovat olleet lähellä sydäntäni. Nyt eteeni tuli oikea mahdollisuus tehdä se, mitä olen suunnitellut pitkään”, Rusanen kertoo.
 
Virpi Rusanen on aviomiehensä Markku Rusasen kera toiminut yrittäjänä Etelä-Karjalassa jo yli 20 vuotta. Paikalliset tuntevat hänet Café Weeran ja Galleria Cafeterian yrittäjänä. Ensimmäisen liiketoiminnot myytiin viime syksynä ja jälkimmäisen toiminnasta vastaa nyt aviomies Markku yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa. Virpi Rusanen otti parin vuoden pohdinnan jälkeen irtioton ja ryhtyi opiskelemaan. Ensin hän suoritti luontaistuotetietouden peruskurssin ja sen jälkeen on syventänyt opintojaan luonnonmukaisen terveydenhuollon opinnoilla. Tällä hetkellä hän on osa harvinaista joukkoa, jotka opiskelevat Helsingin Yliopistossa fytonomeiksi. “Fytonomi on korkein ammattinimike luontaistuotealalla toimiville ammattilaisille. Fytonomeja on koulutettu vuodesta 1992 lähtien ja heitä on tähän mennessä valmistunut noin 250”, kertoo Fytonomit ry:n internetsivusto www.fytonomi.fi. Rusanen pyrkii valmistumaan kuluvan vuoden syksyn aikana.
 
Kokemus on osa osaamista
 
Virpi Rusanen on jo lapsesta saakka ylläpitänyt omaa hyvinvointiaan liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla. Luontaistuotteiden hyödyntämisen hän aloitti jo ennen aikuisikää.
 
Rusanen painottaa asiantuntemuksen lisäksi asiakaspalvelua; hän osaa kertoa asiakkailleen luontaistuotteiden vaikutuksista ja tehoista. Asiakaspalvelun suhteen hän korostaa ammattimaisuutta ja eritoten ystävällistä ja positiivista asennetta.
 
Luontaistuotteita käytetään todella laajalti, niiden teho on osoitettu niin laihduttajien kuin huippu-urheilijoiden keskuudessa. Tuotteista löytyy apuja niin ikääntymisen mukanaan tuomiin vaivoihin kuin kauneudenhoitoon,  karppaukseen ja uniongelmiin. Luontaistuotteita käyttämällä ihmiset voivat ylläpitää terveyttään ja kokonaisvaltaista hyvinvointiaan, luontaistuotteeet ovat omalla tavallaan osa ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.
 
Haaste vai mahdollisuus?
 
Virpi Rusanen suhtautuu asiaansa intohimoisesti. Hän kokee uuden alan sekä positiivisena haasteena että upeana mahdollisuutena – niin menestyksen kuin työn mielekkyyden kannalta. Olen iloinen liittyessäni osaksi Luontaistuntijat-ketjua. Heiltä olen saanut valtavasti apua ja tukea yrityksen käynnistämisessä. Ketjun toimintamalli on myös erittäin yrittäjäystävällinen ja sallii yrittäjän käyttää omaa harkintaansa esimerkiksi liikeen tuotevalikoiman suunnittelussa. Olenkin voinut ottaa valikoimiini tuotteita, jotka itse koen hyviksi ja toimiviksi. Luontaistuntijat-ketju kouluttaa yrittäjiään aktiivisesti ja ketjussa panostus yrittäjien/henkilökunnan asiantuntemukseen on tärkeässä roolissa.
 
Yrittäjä Rusaselle asiakaspalvelun korkea taso on itsestäänselvyys. Hän on ottanut siinä huomioon myös paikkakunnan erikoispiirteet. Siksi Luontaistuntija Lappeenrannan myymälässä palvelua on saatavilla myös venäjäksi.
 
Haastattelut ja lisätiedot:
 
Virpi Rusanen, Puh. 040 565 4484, lappeenranta@luontaistuntijat.fi
 
 
 
 
Luontaistuntijat on Suomen vanhin luontaistuoteketju
 
Täysin kotimainen Luontaistuntijat-ketju täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Vuonna 1983 perustettuun osuuskuntaan kuuluu lähes 90 liikettä ympäri Suomen, lisäksi verkkokauppa palvelee osoitteessa www.luontaistuntijat.fi. Kaikki Luontaistuntija-kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä. Luontaistuntijat on alan asiantuntevin ketju yrittäjien koulutustiedoilla mitattuna.
 
Lisätiedot Luontaistuntijat-ketjusta:
 
Marjut Myllymäki, toimitusjohtaja, Puh. 050 326 2619. marjut.myllymaki@luontaistuntijat.fi